Feestdagen … lust of last?

Begin oktober beginnen de winkels vol te raken met sinterklaassnoepgoed. Ik bedenk me dat ik het wel erg vroeg vind om aan sinterklaas te denken maar daarnaast vind ik het ook erg leuk om ermee bezig te zijn. Mijn omgeving vraagt begin oktober al wanneer we met kerst afspreken. Poeeeh, wat vroeg! Even schakelen. Het is allemaal wel veel om rekening mee te houden.

Haast maken met de vaas vullen

Ik heb een vaas op mijn salontafel die ik elke maand vul met spullen met ander thema. Zomer, herfst, Halloween, sinterklaas, kerst, oud en nieuw, et cetera. Deze laatste maanden moet ik snel schakelen. Elke maand een ander thema is nu elke twee weken een ander thema. Die thema’s vragen wel wat van mijn planvaardigheid. Maar gelukkig ben ik daar goed in. Je ontkomt er ook eigenlijk niet aan als je met kinderen werkt of zelf kinderen hebt. Overal worden zij met de feestdagen geconfronteerd. Weg structuur, weg rust in huis. Voor de ouders soms een enorme belasting. Maar wat geniet ik elke dag weer van die stralende ogen van kinderen die het hebben over pakjesavond of sterretjes aansteken met oud en nieuw. Ik moet hier dan ook vaak aan denken. Ik trek ‘figuurlijk’ zelf ook weer even de kinderschoenen aan om mijn vaas op de salontafel te vullen. Ik besef me daarnaast des te meer dat het voor alle kinderen (en ouders!) een periode is van drukte. En dus van onrust en onregelmatigheid. Dan is het ook weer fijn is als de kerstvakantie afgelopen is en iedereen weer in zijn ‘normale’ ritme komt. Even rust.

De gezelligste tijd van het jaar

De feestdagen vind ik de gezelligste periode van het jaar, vooral als er sneeuw valt. Terwijl de een zich druk maakt als hij bijna uitglijdt op een glibberige weg, geniet ik ervan als alle bomen en straten bedekt zijn met een dik pak sneeuw. Bij binnenkomst een lekkere kop thee of warme chocomel in je handen en in de avond na een kop erwtensoep. Om er daarna weer tegenaan te gaan. Hup weer naar buiten. Ik moet wel eerlijk zeggen: ik word niet heel blij van de kou. Maar ja … moeder natuur kan warmte en sneeuw moeilijk combineren.

De laatste maanden van het jaar gaan we er goed van genieten

De wereld om ons heen is en blijft een bron van inspiratie. Doe vooral wat je leuk vindt en laat een ander plezier halen uit hetgeen waar hij van geniet. Heb je niks met de feestdagen? Even doorbijten dan. Het is zo weer januari!

—————————————————————————————————————————————–
Ken jij ons supertoffe blogteam al?
Laura is locatiemanager.
Manon is senior trainer.
Marloes is gezinspedagoog en hulpverlener.
Manon is secretaresse.
Melissa is hulpverlener.

Terug naar blog