Het begin van een nieuw einde

Schone lei

Het einde van het jaar is in zicht. Nog even de laatste zaken afronden, dossiers op orde maken en alle losse eindjes aan elkaar knopen zodat we het nieuwe jaar fris en fruitig kunnen beginnen. Het begin van een nieuw jaar heeft toch altijd iets magisch. Het staat symbool voor een nieuw begin. Niet dat we alles van daarvoor vergeten, maar het voelt voor mij als een schone lei. Alle vervelende herinneringen uit het ‘oude’ jaar kunnen we dáár zonder schuldgevoel achterlaten. Fouten zijn gemaakt, levenslessen zijn geleerd. En gewapend met deze nieuwe levenslessen starten we het nieuwe jaar met meer kennis en ervaring dan vorig jaar, wat de hoop op een beter jaar vergroot.

Goede voornemens

Ongeveer 77% van de Nederlanders start het nieuwe jaar met goede voornemens. Een eeuwenoud gebruik dat onlosmakelijk verbonden is met een nieuw jaar. Want door het afgelopen jaar vol levenswijsheid zijn we ‘new and improved’, of in ieder geval het laatste. Beter gewapend tegen onverwachte tegenslagen en hopelijk ook met (meer) vaardigheden om eventuele teleurstelling te verwerken. Vergeet niet dat het belangrijk is om je voornemens body te geven met een plan. Als je begrijpt waarom je de neiging hebt iets op een bepaalde manier te doen, ben je beter voorbereid als je wilskracht of doorzettingsvermogen het even laten afweten.

Nieuw einde

Hoewel bij ieder afscheid ook een deur opent naar een nieuw begin, is het soms ook moeilijk een oude deur te sluiten. Soms betekent dit loslaten van iets dat niet werkte. Soms gaat het om het in zijn geheel achterlaten van het oude vertrouwde. Geen simpele opgave. We zouden allemaal wel eens terug willen in de tijd om opnieuw te beginnen. Gelukkig hebben we wél de mogelijkheid ons verhaal een nieuw einde te geven, want grootse verhalen hebben vaak een klein begin.

<img class=”alignnone size-medium wp-image-1875″ src=”https://www.debuitenwereld.nl/wp-content/uploads/2019/08/19-1377_DBW_Handtekeningen-01-300×90.jpg” alt=”Handtekening ” width=”300″ height=”90″ />

—————————————————————————————————————————————–
<em><strong>Ken jij ons supertoffe blogteam al?</strong></em>
<em>Laura is locatiemanager.</em>
<em>Manon is senior trainer.</em>
<em>Marloes is gezinspedagoog en hulpverlener.</em>
<em>Priscilla is gedragswetenschapper.</em>
<em>Sophia is junior trainer.</em>

Terug naar blog