High five voor Bram!

Op de groep doet Bram het al tijden erg goed. ‘Padden’ wanneer hij zich boos, verdrietig of onprettig voelt. Snel loopt hij dan richting de PAD-hoek waar hij stil tot 10 telt en even tot zichzelf komt. Toen we op een dag torens bouwden op een zachte ondergrond en deze steeds maar weer omvielen, leerde Bram omgaan met de emotie ‘frustratie’. Hoe goed hij het ook probeerde, het lukte maar niet. Toen de begeleider ook nog eens zijn toren omgooide, was zijn frustratie zo hoog geworden dat Bram ervoor koos om uit zichzelf naar de PAD-hoek te gaan. Super!

Thuis padden

’s Middags kwam zijn moeder hem halen. Trots vertelden Bram en de trainer dat het padden zo goed gaat. Zijn moeder keek ons verbaasd aan. “Thuis gooit hij met de blokken als het niet lukt” gaf ze aan. Hierop keek de trainer Bram verbaasd aan. “Hoe kan dat nou?” Maar Bram haalde zijn schouders op. Samen maakten ze de volgende afspraak: ook thuis wordt er een plek gekozen waar Bram kan padden. Samen met Bram legt de trainer aan moeder uit wat Bram van de kleine schildpad heeft geleerd. Even in je schild kruipen, rustig worden, nadenken en dan weer verder. De trainer geeft aan moeder als tip mee dat ze Bram kan herinneren aan de kleine schildpad wanneer ze ziet dat hij boos wordt.

Trotse Bram

Een week later blijkt dat het herinneren aan de kleine schildpad geholpen heeft. Zijn moeder vraagt Bram voor te doen hoe hij kleine schildpad thuis nadoet als hij boos is. En daar gaat hij. Bram maakt een sprongetje en duikt vervolgens ineen op de grond als een echte schildpad. Wanneer hij weer ‘uit zijn schild komt’ kijkt hij ons trots aan. High five. Top Bram!

Terug naar blog & nieuws