Informatie over onze jeugdhulp tijdens de corona-maatregelen

Ondanks de lockdown gaat onze jeugdhulp door. Op gepaste afstand blijven we dichtbij. We volgen hiermee de richtlijn van de rijksoverheid om jeugdhulp ‘zo normaal mogelijk’ door te laten gaan.

Trainingsgroepen

Onze trainingsgroepen zijn open. Kinderen zijn op hun vaste dagen en tijden welkom. Vanwege de van de heropening van de scholen per 8 februari scholen zijn we extra alert op signalen die met een besmetting te maken kunnen hebben. Het kan zijn dat een medewerker u, als ouder/verzorger vraagt om uw kind op te halen, omdat hij/zij meer dan alleen een neusverkoudheid lijkt te hebben. Dit vragen wij, ter bescherming van alle kinderen en medewerkers en ter voorkoming dat we de groep moeten sluiten voor een week.

Opvoedhulp

Opvoedhulp blijven we ook bieden. Helaas tijdelijk niet meer bij u thuis, maar door te (beeld-)bellen. Inmiddels hebben we hier al veel ervaring mee opgedaan. Het is anders, maar het werkt wel. Ook met (beeld-)bellen kunnen we u en uw gezin ondersteunen, juist nu dat misschien even extra nodig is.

Schoolbegeleiding

De schoolbegeleiding zal per 8 februari ook weer opgestart worden. In overleg met school zal een plan gemaakt worden hoe de begeleiding kan plaatsvinden en het besmettingsrisico laag gehouden kan worden. Het kan zijn dat de begeleiding anders vormgegeven wordt dan u normaal gewend bent.

Ondersteuning in deze ingrijpende periode

De lockdown is ingrijpend. Als wij u en uw gezin kunnen ondersteunen om zo goed mogelijk door deze periode heen te komen, dan doen we dat graag. We zijn flexibel, ook als u tijdelijk andere hulp nodig hebt. We denken graag met u mee en zullen onze uiterste best doen om zo goed mogelijk te helpen.

 

Terug naar blog & nieuws