Jongerencoaching

Iedere jongere heeft wel eens een lastige tijd. Je eigen keuzes maken, zeggen wat jij belangrijk vindt. En dan doe je dat … bots je met ouders/verzorgers of je docent. Misschien heb je gedoe met vrienden of op school. Het hoort allemaal bij het opgroeien. En meestal lukt het om hier een weg in te vinden. Maar soms lukt dit niet. Heb je het gevoel dat je vastloopt?

De trainer als een coach

Een trainer van De Buitenwereld kan je helpen. Deze staat als een coach naast je. Samen kijken jullie vooruit: wat zou je graag anders zien? Hoe ziet jouw dag eruit als dat anders is? Hoe gaat het contact met jouw vrienden? Hoe gaat het thuis en op school? Hoe kan je zeggen wat jij belangrijk vindt zonder dat je gelijk botst met je ouders/verzorgers?

Ouders denken mee

Jij en de trainer stellen samen deze vragen ook aan jouw ouders of verzorgers. Zij kunnen meedenken en ook helpen bij het behalen van je doel.

In stappen naar je doel

Is duidelijk wat je wilt bereiken? Dan maak je samen met de trainer een plan. Niet te ingewikkeld, gewoon in stappen toewerken naar jouw doel. Op een manier die bij jou past. En dan aan de slag.

In gesprek

De trainer coacht je bij je plan. Jullie maken afspraken over hoe vaak je elkaar spreekt. Dat kan digitaal zijn, thuis, op school of op een andere plek. En heb je hulp van de trainer nodig om met je ouders of op school in gesprek te gaan? Dan helpt de trainer jou, door bijvoorbeeld samen het gesprek te voeren, of het gesprek voor te bereiden, te oefenen.

Goed om te weten

Als jongere beslis je (mee) over de hulp die je krijgt. In ons informatieblad staat dit uitgelegd. Als je hier vragen over hebt, bel of mail ons dan gerust even.