Kind

Maken jouw ouders zich zorgen over je? Of jouw juf of meester? Misschien vind je juist zelf dat het niet zo goed met je gaat. Maak je veel ruzie, durf je niet zo veel te zeggen, of is er iets anders dat niet zo goed gaat? Wij willen je graag helpen zodat het thuis beter gaat en je weer met plezier naar school gaat.

Kind, hoe gaat het met je?

Eerst willen we van jou en van je ouders horen hoe het nu gaat. En – vooral – hoe jullie graag zouden willen dat het in de toekomst gaat. Kom je dan vrolijker je bed uit? Voel je je minder boos of angstig? En gaat het op school dan ook beter?

Gedragstraining

Samen maken we een plan. En bedenken we welke hulp nodig is. We kunnen jou bijvoorbeeld helpen om minder snel boos te worden. Of om je angst stapje voor stapje te overwinnen. Of beter contact te hebben met klasgenoten. Dat noemen we gedragstraining.

Opvoedhulp

Ook kunnen we jouw ouders helpen. Zodat ze jou beter begrijpen en het thuis weer beter gaat. Dat noemen we opvoedhulp.

Schoolbegeleiding

Als het nodig is, helpen we je ook in de klas en we kunnen jouw leerkracht uitleggen wat voor jou prettig is. Wat je thuis hebt geleerd en hoe je dat kunt gebruiken in de klas. Zodat het op school ook beter gaat. Dat noemen we schoolbegeleiding.

Naschoolse behandelgroep

Op onze naschoolse behandelgroep speel en oefen je samen met andere kinderen. Je leert bijvoorbeeld om minder snel boos te worden of om goed contact te hebben met andere kinderen. Op de naschoolse behandelgroep kun je goed oefenen. De jeugdhulpverleners helpen je. Wat je leert, kun je ook thuis en op school gebruiken. Wil je meer weten over de naschoolse behandelgroep? We vertellen je er hier meer over.