Naschoolse behandelgroepen

Als je naar onze naschoolse behandelgroep komt, kun je samen met andere kinderen spelen en leren. Alle kinderen op de groep zijn daar om iets te leren. Het ene kind is heel stil en bang, het andere kind wordt juist snel boos. Daarom oefenen we met gedrag. Met wat je doet, wat je denkt en wat je voelt.

Samen oefenen op de naschoolse behandelgroep

Omdat er meer kinderen op de groep zijn, kunnen jullie met elkaar oefenen. De jeugdhulpverleners helpen en weten precies wat elk kind wil leren. Alle jeugdhulpverleners kennen jou goed. En kunnen je dus goed helpen. Eén jeugdhulpverlener is jouw mentor. De mentor zorgt nog een beetje extra voor je. De mentor praat ook met jouw ouders over hoe het gaat.

Thuis oefenen

Wat je op de groep leert, oefen je ook thuis en op school. Zodat het thuis en op school ook beter gaat met jouw gedrag. En je je beter voelt.

Hoe ziet een middag op de naschoolse behandelgroep er uit?

Na schooltijd kom je naar de groep. Sommige kinderen komen met een taxi, andere kinderen worden door hun ouders gebracht. Met de andere kinderen eet en drink je wat en ga je spelen. Samen spelen kan lastig zijn. De jeugdhulpverleners helpen alle kinderen om te oefenen. Word je boos? Dan is er een rustkamer om weer rustig te worden. De jeugdhulpverlener blijft dan bij je en helpt je om je weer beter te voelen. En vind je het spannend om met andere kinderen te spelen? Dan helpt de jeugdhulpverlener je om daar stapje voor stapje mee te oefenen.

Positief blijven

Onze jeugdhulpverleners weten dat het best moeilijk is om nieuwe dingen te leren. Ze blijven positief. Ze kijken naar wat goed gaat en helpen je bij wat je moeilijk vindt. Zodat je stapje voor stapje verder komt. Omdat zij weten dat jij het kunt.

Altijd iets om trots op te zijn

Aan het eind van de middag word je door jouw vader of moeder opgehaald. De jeugdhulpverlener vertelt hoe het gegaan is en wat je hebt geoefend. Er is altijd iets om trots op te zijn, dus dat vertellen we natuurlijk graag!