Schoolbegeleiding

Als het op school niet goed met je gaat, dan kan één van onze trainers jou helpen op school. De trainer helpt niet alleen jou, maar ook de juf of meester. En jouw ouders.

Gedragstraining, maar dan op school

De trainer helpt je om te oefenen met jouw gedrag. Met wat je doet, wat je denkt en wat je voelt. Soms oefenen jullie buiten de klas, soms in de klas. Net als bij de gedragstraining, maar dan op school.

Voorbeeld: onrustig in de klas

Je voelt je onrustig in de klas en het lukt niet om het schoolwerk af te maken. En om te luisteren als de juf iets uitlegt. Samen met de juf, jouw ouders en jou bespreekt de trainer hoe jullie graag willen dat het gaat. En wat hiervoor nodig is. Dan gaat de trainer veel met jou oefenen. Buiten de klas, op een rustige plek. En in de klas. Want om iets nieuws te leren, moet je veel oefenen. Net als bij een sporttraining. De trainer kan jouw juf en jouw ouders ook uitleggen wat jou helpt. Zodat iedereen jou kan helpen om te zorgen dat het beter gaat.

Voorbeeld: bang om naar school te gaan

Je blijft het liefst thuis. Je wilt eigenlijk helemaal niet naar school. Je voelt je bang in de klas. Het drukke schoolplein vind je helemaal niet fijn. Je zou wel weg willen kruipen zodat niemand je ziet. De meester maakt zich zorgen over je. Jouw ouders willen je graag helpen, maar hoe? Om je goed te kunnen helpen, praat de trainer over wat je doet, wat je denkt en wat je voelt. En de trainer praat met jouw ouders en de meester. De trainer maakt samen met jou een plan, met kleine stapjes. Klein genoeg dat jij het aandurft en groot genoeg om wel vooruit te komen. Jullie oefenen, zetten een stapje, oefenen weer, en zetten nog een stapje. En dan steeds verder…