Kinderen De Buitenwereld zetten zich in voor War Child

Wat hebben War Child en De Buitenwereld gemeen? Ze zetten zich beiden in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen wordt de Wondere Wereld Peace Challenge georganiseerd.

Meet & greet met profvoetbalster Miedema

“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen van De Buitenwereld die dit aankunnen en leuk vinden, tegelijkertijd met de kinderen op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. “Kinderen bedenken onder begeleiding activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg. De kinderen mogen zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De locatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, profvoetbalster en trots ambassadeur van War Child.

De Wondere Wereld

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. De Buitenwereld biedt gezinsbegeleiding en hulp voor kinderen.

De Buitenwereld is onderdeel van de SWKGroep. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee kinderen aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. De Wondere Wereld Peace Challenge is daar een voorbeeld van. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.”

Terug naar blog & nieuws