Meer weten over autisme?

Autisme is een ingewikkelde stoornis en ieder kind is anders. Hoe beter je begrijpt wat er in het hoofd van een kind met autisme omgaat, hoe beter je hem kan begeleiden in het dagelijks leven en tijdens lastige situaties. Veel informatie en tips over omgaan met autisme zijn te vinden op internet of via boeken. Maar u kunt ook naar een informatiebijeenkomst of cursus gaan. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rij.

• Lezing ‘Geef me de 5’
‘Geef me de 5’ is een methodiek over hoe om te gaan met kinderen met autisme op basis van veel concrete en toepasbare tips. Ook wij gebruiken tijdens de trajectzorg en op de trainingsgroepen elementen uit deze methodiek. De methodiek is ontwikkeld door Colette de Bruin. Zij geeft regelmatig lezingen hierover en legt daarin uit hoe het hoofd van iemand met autisme werkt en welke aanpak het beste werkt. Zij gebruikt hiervoor herkenbare praktijkvoorbeelden en filmpjes. Deelnemers verlaten de zaal met meer begrip voor autisme en handvatten die ze zelf toe kunnen passen. Kijk op de website voor een lezing bij u in de buurt.

• Autismecursus
Wilt u wat meer de verdieping in? Kies dan voor een cursus. Hieronder volgt de informatie in ‘Geef me de 5‘-stijl:
Wie? Voor iedereen die te maken heeft met autisme.
Wat? Cursus ‘positief omgaan met autisme’. U krijgt ook de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen.
Waar en wanneer? De cursussen worden door heel Nederland gegeven. Een bekende naam voor deze cursussen is Frans Coolen. Op zijn website vindt u meer informatie.
Hoe? Meld direct aan voor de lezing ‘Geef me de 5’ of de cursussen van Frans Coolen.

• Informatiebijeenkomst bij De Buitenwereld
Dinsdag 9 oktober organiseert De Buitenwereld een informatiebijeenkomst over autisme. De bijeenkomst bestaat uit een informatief gedeelte met psycho-educatie over autisme en een interactief gedeelte bestaande uit twee workshops: ‘emotieregulatie’ en ‘plannen en organiseren’. Tijdens de workshops wordt informatie gegeven en worden bruikbare hulpmiddelen besproken. De nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen en het geven van tips aan elkaar. De Buitenwereld ziet een grote meerwaarde in het luisteren naar elkaar en het uitwisselen van ervaringen onder ouders. Wij zijn van mening dat u de expert bent en uw kind het allerbeste kent. Interesse in de bijeenkomst? Houd onze Facebook-pagina in de gaten!

Terug naar blog & nieuws