Opvoedhulp

Als er opvoedhulp nodig is, gaan we met u in gesprek. dan komen we bij u thuis. Vertrouwd, bij u thuis praten we over wat u graag wilt bereiken. Wat er dan anders of opgelost moet worden. Wat juist hetzelfde moet blijven. Zodat het u weer gaat lukken om positief op te voeden.

Gedragsproblemen, ADHD, autisme, hechtings- of trauma-problematiek

Voordat we met de hulp beginnen , zorgen we dat we goed weten wat de oorzaak is van de problemen. Heeft dit te maken met de onderlinge communicatie? Is het een reactie op spanning op school? Is er iets gebeurd in het gezin? Of is er sprake van ADHD, autisme, hechtings- of trauma-problematiek en vraagt dit de juiste aanpak? Of speelt er van alles tegelijkertijd?

Invulling van de jeugdhulp

Om goed te weten wat er aan de hand is, vragen we dit ook aan de kinderen. Wat ervaren zij? En wat vinden zij belangrijk? Bij jonge kinderen kijken we samen met u hoe we dit het best kunnen doen. Voor jongeren van 12 jaar en ouder geldt dat zij vaak heel goed weten wat ze willen. Zij denken en beslissen mee over de invulling van de jeugdhulp.

Stap voor stap

Vervolgens stellen we een zorgplan op. Als eerste starten we met wat voor u en uw kind het meest belangrijk is. Daarna werken we stap voor stap verder. Oplossingsgericht, coachend en met een positieve insteek. Samen doorlopen we de stappen van het zorgproces.

Hulpverleners

Onze hulpverleners bieden de opvoedhulp. Zij zijn hbo-opgeleid en hebben een registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd. Zij weten veel van positief opvoeden en hoe ze voor iedere situatie de beste opvoedhulp kunnen bieden. Jeugdhulp op maat.