Over ons

Waar wij voor staan. Waar wij voor gaan.

De Buitenwereld helpt kinderen en jongeren met psychische en psychiatrische problematiek. Ons doel? Een kind laten opgroeien in zijn eigen omgeving. Binnen het eigen gezin, op een gewone school, op de reguliere opvang.

Hulp voor het gezin

We helpen niet alleen het kind, maar ook de ouders en andere gezinsleden. Thuis of op een van onze locaties. Onze zorg richt zich op kinderen met ADHD, autisme, een angststoornis, hechtingsproblemen of andere psychiatrische problematiek.

Hulp voor professionals

Om kinderen zoveel mogelijk in de eigen omgeving te laten opgroeien, heeft niet alleen het gezin ondersteuning nodig. Scholen, kinderopvang en (sport)verenigingen hebben ook behoefte aan coaching en ondersteuning. De Buitenwereld voorziet in deze hulpvraag. En speelt in op de behoefte van de professionals.

In beeld gebracht

Soms zegt een foto of illustratie meer dan tekst. Daarom hebben Barbara Slagman (Sepschrijft) en Thomas van Daalen (Spraakmakende Verbeelding) De Buitenwereld in woord en beeld gebracht.
Op deze website hebben we gekozen voor portretfoto’s van kinderen van De Buitenwereld (gemaakt door fotograaf Rogier Fokke). Kinderen zijn van nature krachtig en mooi. En dat laten wij graag zien. Zij kijken ons aan en wij hen. Wij ontmoeten elkaar daar waar het nodig is.