Ons verhaal

Wij zijn De Buitenwereld

Een kleine jeugdhulporganisatie waar we naast gezinnen staan om veerkracht te behouden. Waar we met kleine stapjes tot grote successen kunnen komen. Met onze bevlogen collega’s staan we vol trots voor alles wat De Buitenwereld zo bijzonder maakt.

In beweging

We gaan niet alleen met kinderen en gezinnen op pad, we zijn zelf ook voortdurend in beweging. Zo zijn we in 2008 begonnen met één locatie voor gespecialiseerde naschoolse opvang in Waddinxveen. Omdat er veel vraag was naar begeleiding en gespecialiseerde opvang van kinderen met een psychiatrische stoornis, kwamen er locaties bij en breidde het aanbod zich uit. Een psychiatrische diagnose is niet langer nodig om hulp van ons te krijgen.

In 12 jaar tijd is er veel gebeurd en zijn we meegegroeid. De opvanggroepen zijn doorontwikkeld tot naschoolse trainingsgroepen. Zodat kinderen in een prettige en veilige omgeving aan hun vaardigheden kunnen werken. Met SKJ-geregistreerde hbo’ers en ondersteuning van de gedragswetenschappers. Ook de individuele begeleiding van kinderen en de ouderbegeleiding is steeds verder geprofessionaliseerd. Inmiddels biedt De Buitenwereld naast de trainingsgroepen en de begeleiding ook integrale gezinshulp.

Wat er niet veranderd is, is hoe bevlogen en positief onze medewerkers zijn. Van ouders krijgen we complimenten. Omdat we hun kind écht zien, niet alleen het probleem van het kind. En kinderen met plezier bij ons zijn, terwijl ze intussen veel leren.

Intussen is De Buitenwereld in 2013 onderdeel geworden van de SWKGroep. Zo sluit de jeugdhulp goed aan op de leefomgeving van het kind: school, de kinderopvang en de buurt.

En nu…

  • bieden we verschillende vormen van jeugdhulp voor kinderen met gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen.
  • bieden we jeugdhulp waar het kind is en zijn we dus vaak bij de gezinnen thuis en op school.
  • werken we oplossingsgericht en samen met ouders.
  • zijn we onderdeel van een familie met onderwijs, Buurtwerk en kinderopvang