Ons verhaal

Wij zijn De Buitenwereld

Een kleine jeugdhulporganisatie waar we naast gezinnen staan om veerkracht te behouden. Waar we met kleine stapjes tot grote successen kunnen komen. Met onze bevlogen collega’s staan we vol trots voor alles wat De Buitenwereld zo bijzonder maakt. We geloven in de PAD-methodiek en een goed pedagogisch klimaat. 

In beweging

We gaan niet alleen met kinderen en gezinnen op pad, we zijn zelf ook voortdurend in beweging. Zo zijn we in 2008 begonnen met één locatie voor gespecialiseerde naschoolse opvang in Waddinxveen. Omdat er veel vraag was naar begeleiding en gespecialiseerde opvang van kinderen met een psychiatrische stoornis, kwamen er locaties bij en breidde het aanbod zich uit. Een psychiatrische diagnose is niet langer nodig om hulp van ons te krijgen.

In 11 jaar tijd is er veel gebeurd en we zijn meegegroeid. De opvang veranderde en werd jeugdhulp, in de vorm van kleinschalige trainingsgroepen. Individuele begeleiding werd mogelijk en kinderen mochten bij ons komen logeren. Bij opvoedvragen hielpen we ouders de antwoorden te vinden en ontwikkelde onze ouderbegeleiding zich.  Tot slot werd De Buitenwereld in 2013 onderdeel van de SWKGroep.

En nu…

  • bieden we verschillende vormen van jeugdhulp voor kinderen met gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen.
  • bieden we jeugdhulp waar het kind is en zijn we dus vaak bij de gezinnen thuis en op school.
  • werken we oplossingsgericht en samen met ouders.
  • zijn we onderdeel van een familie met onderwijs, Buurtwerk en kinderopvang

De Buitenwereld wil nog meer. We werken nauw samen met een groot aantal andere partners binnen en buiten de branche. Samenwerkingsverbanden met kinderopvang, buurtwerk, scholen en jeugdpsychiatrie zijn geïntensiveerd of opgestart. En we zijn actief in het onderwijs met ons programma: OASE, rust voor kind en klas.

Benieuwd wat we nog meer doen? Bekijk onze film.