Ons verhaal

Wij zijn gro-up jeugdhulp

gro-up jeugdhulp is een kleine, wendbare organisatie met kundige en betrokken medewerkers. Die medewerkers zijn wij. Oplossingsgericht en positief. We denken in kansen en mogelijkheden. We zien de kracht en de leuke eigenschappen van elk kind en waarderen de eigenheid van gezinnen. Want dat maakt ons werk zinvol, uitdagend en leuk. En daar zijn we best trots op …

Onze geschiedenis

gro-up jeugdhulp is in 2008 begonnen met één opvanglocatie in Waddinxveen. De opvang was destijds bedoeld voor kinderen met een psychiatrische stoornis. Omdat er ook op andere plekken vraag was naar opvang, kwamen er snel locaties bij. En er was vraag naar individuele begeleiding van kinderen, dus dat werd ook opgestart.

In 2013 is gro-up jeugdhulp onderdeel geworden van de gro-up. De gro-up bood op dat moment al kinderopvang en buurtwerk. Met de aansluiting van gro-up jeugdhulp kon jeugdhulp goed worden aangesloten op de leefwereld van kinderen: de kinderopvang en de buurt. In 2019 is een basisschool aan de gro-up toegevoegd. Dat maakt het plaatje nog completer.

In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in de jeugdhulp van gro-up jeugdhulp. Geen opvang meer, wel gespecialiseerde jeugd- en opvoedhulp. Waar kinderen individueel of in groepen gedragstraining krijgen, jongeren gecoacht worden en we ouders opvoedhulp bieden. Hulp waar dat nodig is: thuis, op school en in de vrije tijd.

Wat er niet veranderd is, is hoe bevlogen en positief wij zijn. Van ouders krijgen we complimenten. Omdat we hun kind écht zien, niet alleen het probleem van het kind. En kinderen met plezier bij ons zijn, terwijl ze intussen veel leren.