Waar wij voor staan

 • Wij willen kinderen zo normaal mogelijk laten opgroeien.
  Kinderen kunnen zich het beste ontwikkelen als zij opgroeien in een zo normaal mogelijke situatie en omgeving. Oók kinderen met autisme, ADHD, een angststoornis of andere psychiatrische problematiek.
 • De omgeving van het kind betrekt ons.
  Wij werken in onze zorg nauw samen met de omgeving van het kind. Het netwerk van onder meer familie, kinderopvang en school zoekt zelf de beste oplossing voor de problematiek. Daarbij kan men rekenen op onze ondersteuning.
 • ‘Kan niet’ bestaat niet.
  We zijn vastberaden en creatief en laten ons niet ontmoedigen door hindernissen en obstakels. Of het nou gaat om het vinden van de beste ondersteuning voor kinderen, het dealen met organisatorische problemen of het vorm geven aan een complexe samenwerking: wij geven niet snel op.
 • De wereld om ons heen is een bron van inspiratie.
  Om onze doelen te bereiken staan wij open voor onverwachte oplossingen. Wij gaan samenwerkingsverbanden aan met organisaties buiten onze branche. We laten ons door de buitenwereld inspireren en komen vanuit co-creatie tot nieuwe inzichten en werkmethoden.
 • Wij lopen voorop.
  Bij de Buitenwereld worden baanbrekende ideeën, nieuwe tools en innovatieve methoden toegejuicht en serieus onderzocht. Voorop staat daarbij altijd de (wetenschappelijk onderbouwde) meerwaarde voor onze cliënten.
 • Zonder onze mensen zijn we nergens.
  Onze medewerkers vormen de organisatie. Zij zíjn De Buitenwereld. Wij dagen onze professionals uit zich te onderscheiden en stellen hen in staat te excelleren in hun werk.
 • 1 + 1 + 1 = 4
  Als onderdeel van de SWKGroep, een zakelijk partnership van organisaties in kinderopvang, buurtwerk en zorg, laten wij onze klanten (de gemeenten) en cliënten/gezinnen optimaal profiteren van alle mogelijke samenwerkingsvoordelen.
 • Wij helpen onze opdrachtgevers hun doelen te bereiken.
  Bij alles wat wij doen, hebben wij de doelstellingen van onze opdrachtgevers voor ogen.  Wij denken actief met hen mee en zijn klantgericht en flexibel, zonder onze eigen principes en het belang van onze cliënten los te laten.