PAD nu nog passender

Na een jaar PAD-methodiek zijn we bij De Buitenwereld zeer tevreden met het effect. Toch hebben we het nog passender gemaakt.

Een jaar PAD
Ruim een jaar werkt De Buitenwereld met de PAD-methodiek. Deze werkt met thema’s zelfbeeld, zelfstandigheid, emoties en sociale vaardigheden. En die komen goed van pas op de trainingsgroepen en bij ambulante casussen. Bovendien slaat de methodiek aan bij de kinderen. Ze duiken de  PAD-hoek in of vertellen het verhaal van de schildpad bij het samenspelen.

Creativiteit
De PAD-methodiek is ingericht voor het onderwijs en bestaat daardoor uit mappen ingedeeld in de groepen 1 t/m 8. Bij De Buitenwereld bestaat een groep uit diverse leeftijden. Dit leidde tot veel creativiteit bij de  trainers. Hoe maak ik een les passend voor alle kinderen? We hebben daarom een stuurgroep-PAD opgezet. Deze groep heeft bij ieder thema lessen gezocht en in een overzicht gezet. Nu kunnen de trainers voor iedere dag een passende les uitkiezen. Ook werken we langere tijd op verschillende manieren met een thema. We hopen dat het nog meer gaat leven bij de kinderen en dat ze er nog meer uit kunnen halen!

Terug naar blog