PAD op reis

Bij een vakantie hoort natuurlijk het inpakken van je koffer! PAD had een hele handige checklist gemaakt zodat hij precies kon afvinken wat er in moest: zwembroek, zonnebrand, zonnebril enzovoorts. Eenmaal op het vliegveld aangekomen wilde PAD zijn paspoort pakken, maar die kon hij nergens vinden. Zweetdruppeltjes op zijn hoofd, rode wangen en tranen prikten achter zijn ogen: de paniek brak hem bijna uit! Snel maakte hij zijn tas open, haalde hem overhoop en zocht zo goed als hij kon naar zijn paspoort. Toen bedacht hij zich wat hij dit jaar geleerd had. Als ik me anders voel dan blij zeg ik: “Even stoppen, rustig adem halen en nog een keer proberen.” En dat hielp. PAD vond zijn paspoort in de binnenzak van zijn jas.

Puzzelboekje

Voordat je het vliegtuig écht in mag, moet je altijd even wachten. Een mooi moment om te bedenken wat je ín het vliegtuig kunt gaan doen! Daarom kocht PAD een puzzelboekje om puzzels te maken. “Zo verveel ik mij niet tijdens de vlucht en vliegt de tijd voorbij!”

Voorstellen

Het opstijgen van het vliegtuig vindt PAD altijd een beetje spannend. Dan krijgt hij kriebels in zijn buik. Gelukkig verdwijnt dat gevoel al snel wanneer het vliegtuig eenmaal vliegt. PAD wil altijd bij het raam zitten; dan kan hij naar buiten kijken en de wolken van dichtbij zien. Het puzzelboekje ging open en er werden heel wat puzzels gemaakt. Totdat PAD er geen zin meer in had. “We moeten nog zó lang en ik heb helemaal geen zin meer om puzzels te maken!” Toen bedacht PAD dat hij ook een gezellig praatje kon maken met de andere mensen die in het vliegtuig zaten. Hij tikte de meneer naast zich aan en stelde zich voor: “Hoi, ik ben PAD en wie bent u?” “Hoi, ik ben Roland!” zei de meneer. “Waar ga jij naartoe als we geland zijn in Mexico?”, vroeg Roland. “Dat weten we nog niet helemaal”, zei PAD. Tegelijkertijd bedacht hij zich dat hij de tijd in het vliegtuig ook kon gebruiken om een mooie route uit te stippelen. Het was een leuk gesprek en de tijd vloog voorbij. PAD was trots op zichzelf, omdat hij contact maken met mensen die hij niet kent, best spannend vindt.

Overwonnen

Eenmaal aangekomen in het hotel in Mexico is PAD op avontuur gegaan. Eerst naar het strand, daarna naar een markt, vervolgens lekker eten en op zoek naar mooie plekjes. Spaans, de taal die de mensen in Mexico spreken, spreekt hij niet maar met Engels komt hij heel ver. De dagen daarna heeft hij lekker ontspannen doorgebracht. Hij is gaan winkelen, maar hij heeft ook nog meer ontdekt over het land. PAD is na twee weken weer met zijn sombrero en veel nieuwe verhalen naar huis gegaan. Op de terugweg heeft hij gedacht aan alles wat hij heeft overwonnen tijdens de reis. Aan alle momenten waarop hij moest doorzetten, bijvoorbeeld toen hij sprinkhanen mocht proeven of toen hij zijn geld verloren was. Het heeft hem geholpen dat hij soms tegen zichzelf moest zeggen: “Even stoppen, rustig worden, nadenken over een oplossing.

Terug naar blog