Succesverhaal: samen spelen

Veel kinderen die aangemeld worden voor de groepstraining bij de Buitenwereld spelen voornamelijk alleen. Zij spelen alleen omdat zij het bijvoorbeeld spannend vinden om anderen uit te nodigen, hebben weinig sociale contacten om interactie mee aan te gaan of weten niet goed hoe aan te sluiten bij spelende kinderen. Zo ook Josephine. Josephine kwam als een stil meisje binnen en speelt nu het liefst met meerdere groepsgenoten. Zij vertelt zelf hoe zij dit geleerd heeft.

“Hallo, ik ben Josephine ik ben 9 jaar. Ik heb bij De Buitenwereld geleerd om samen te spelen. Want eerst speelde ik altijd alleen. Ik heb dit van alle juffen van De Buitenwereld geleerd. Ik moest dan kinderen uitnodigen en zei: “Wil je met mij spelen?” Ik vond dit best spannend. Maar toen niet meer. En ik vond het ook leuk om kinderen te leren kennen. Nu speel ik altijd samen en soms alleen.”

Het eind. DAG. 

Terug naar blog & nieuws