SWKGroep sponsort Nederlands dames waterpoloteam

Stichting SWKGroep is de nieuwe sponsor van de Nederlandse waterpolodames. SWKGroep is een onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg, met als visie dat sport, bewegen en gezonde voeding van groot belang zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Voorafgaand aan de waterpolo-interland in Utrecht werd de sponsorovereenkomst getekend in het bijzijn van een groep enthousiaste kinderen.

Bewegen past bij een gezonde leefstijl en bij een gezonde ontwikkeling. Voor de SWKGroep is sport daarom een logische basis voor je mentale en motorische ontwikkeling. Respect en samenwerking zijn in alle sporten terug te vinden. Daarnaast heeft elke sport zijn eigen focuspunten. De SWKGroep kiest bewust voor waterpolo, Ad Doorneveld van de Raad van Bestuur; “Waterpolo is echte topsport, waarvoor je niet alleen goed moet kunnen zwemmen, maar ook weerbaar moet zijn. In duels met de tegenstanders in het water moet je je mannetje/vrouwtje staan. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun groei en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. En een trede die daarbij hoort is het weerbaar maken. Je leert je staande te houden ook wanneer je obstakels en hindernissen tegenkomt.”

Jaar van Water

Voor alle organisaties onderdeel van de SWKGroep start in juli het Jaar van Water. Water is plezier en water is nodig, zonder water is er geen leven op aarde. Twaalf maanden lang draait alles om water. Wat kan je met water doen? Wanneer is water gevaarlijk? Hoe kun je water besparen? Wat leeft er allemaal in, bij en van het water? De SWKGroep is nauw betrokken bij een aantal side-events waarbij zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met water, sporten en gezond bewegen. De SWKGroep zorgt voor spetterende wateractiviteiten, bijzondere uitdagingen en de gaafste waterevenementen, zoals de wedstrijden van het Nederlands dames Waterpoloteam.

De zwembond is blij met de ondersteuning van SWKGroep. Jan Kossen algemeen directeur; “Ons waterpolodames team draait mee in de wereldtop en heeft een uitgebreid trainingsprogramma. Hiervoor is vanuit NOCNSF uiteraard een grote topsportbijdrage. Met de sponsoring door de SWKGroep kan de ploeg extra investeren in trainingsstages en materialen. Samen kunnen we ons ook inzetten om kinderen meer te laten bewegen en onze passie voor water te delen”.

Waterpolo: Meet and Greet in Utrecht. In voorbereiding op het WK waterpolo in Boedapest nemen de waterpolodames deel aan een Meet and Greet verzorgt door KNZB en sponsor SWKGroep. Foto: Gertjan Kooij.
Terug naar blog & nieuws