Toekomstige medewerkers

Bij gro-up jeugdhulp werken hulpverleners, trainers en gedragswetenschappers.

Vind een vacature

De hulpverlener: onze gezinsspecialist

Onze hulpverleners bieden jeugd- & opvoedhulp aan gezinnen met (ernstige) opvoedproblemen. Vaak zijn het gezinnen met kinderen met autisme, ADHD, trauma- en/of hechtingsproblematiek. Zij komen bij de gezinnen thuis en werken oplossingsgericht, systeemgericht en met een positieve insteek. De hulpverleners dragen bij aan het verbeteren van de interactie in het gezin, het versterken van de veerkracht en het (her-)vinden van een positieve opvoedstijl.

Hulpverlener worden

Om als hulpverlener bij gro-up jeugdhulp te kunnen werken heb je een afgeronde hbo-of wo-opleiding nodig, moet je SKJ-geregistreerd zijn en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebben. Je bent in staat om gezinnen écht te helpen, zodat zij de oplossingen vinden die voor hen goed werken. Collega’s kunnen bij je terecht en jij staat open voor feedback en advies van collega’s. Samen bieden jullie de jeugdhulp die van jullie gebiedsteam gevraagd wordt.

De trainer: onze gedragsspecialist

Onze trainers geven gedragstraining aan kinderen. Thuis, op school en op onze trainingsgroep. Vaak werken zij met kinderen met autisme, ADHD, trauma- en/of hechtingsproblematiek. Ze kijken verder dan het gedrag, zien altijd de sterke en leuke kanten van kinderen en blijven positief.

Individuele gedragstraining

’s Ochtends geven de meeste trainers individuele gedragstraining op school. Ze werken stap voor stap, doelgericht en positief aan de verbetering van het gedrag van kinderen. Samen met het kind en met de leerkracht. En natuurlijk in overleg met de ouders.

Naschoolse behandelgroep

’s Middag werken de jeugdhulpverleners op de naschoolse behandelgroep. Bij de naschoolse behandelgroep helpen ze kinderen om vaardigheden te oefenen, met emoties te leren omgaan en om positief contact met leeftijdsgenoten te kunnen opbouwen. Spelenderwijs leren, met positieve aandacht, in een prettige sfeer. Omdat de gedragstraining intensief is, werken 2 jeugdhulpverleners met 6 tot 8 kinderen.

Heb jij alles in huis?

Om als trainer bij gro-up jeugdhulp te kunnen werken heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding nodig en moet je SKJ-geregistreerd zijn. Ben je nog niet SKJ-geregistreerd maar heb je wel alles in huis om een goede jeugdhulpverlener te zijn (inclusief een passende hbo-opleiding), dan kun je ons SKJ-praktijkprogramma volgen. Je behaalt dan binnen een jaar jouw SKJ-registratie.

Jeugdhulpverlener worden

Als je bij ons als jeugdhulpverlener werkt, dan is het belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Je bent in staat om zelf jouw werktijd optimaal in te delen en bent hierin flexibel. Collega’s kunnen bij je terecht en jij staat open voor feedback en advies van collega’s. Samen bieden jullie de jeugdhulp die van jullie gebiedsteam gevraagd wordt.

De gedragswetenschapper

Onze gedragswetenschappers hebben een belangrijke rol in het borgen en steeds verder verbeteren van onze jeugd- en opvoedhulp. Zij leveren continu een inhoudelijke bijdrage aan het zorgproces, van de aanmelding tot de afsluiting. Dit doen zij door trainers en hulpverleners te adviseren, te coachen en – waar nodig – te ondersteunen. Daarnaast werken de gedragswetenschappers het pedagogisch beleid uit en volgen zij de ontwikkelingen binnen de jeugd- en opvoedhulp. Zo blijven we effectieve jeugdhulp bieden en onszelf voortdurend verbeteren.

Gedragswetenschapper worden

Om als gedragswetenschapper bij gro-up jeugdhulp te kunnen werken heb je een afgeronde wo-opleiding nodig en moet je SKJ-geregistreerd zijn. Je hebt voldoende werkervaring en expertise om trainers en hulpverleners te adviseren en te coachen. Je volgt de ontwikkelingen in de jeugd- en opvoedhulp, werkt op basis van de richtlijnen en je kunt dit vertalen naar de dagelijkse praktijk. Collega’s kunnen bij je terecht en jij staat open voor feedback en advies van collega’s.

Vacatures

Regelmatig zijn er vacatures bij gro-up jeugdhulp. Heb je interesse? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet.

Vind een vacature