U zoekt…

Mirte is eigenwijs, lief, leuk, gevoelig, gezellig en toch net een beetje anders. Anders omdat ze het moeilijk vindt om je aan te kijken. Anders omdat ze erg onrustig wordt van al die verschillende kleuren om haar heen. Anders omdat ze enorm gefascineerd is door cijfers. Anders omdat … ja waarom eigenlijk?

Honderden vragen spelen er vaak door je hoofd als het om opvoeden gaat. En niet overal is een antwoord op te vinden. Vooral bij kinderen met psychiatrische problematiek (autisme, ADHD, angststoornissen, et cetera) kan opvoeden soms een worsteling zijn. Je houdt veel van je kind maar hoe ga je om met de boze buien? Wat mag je van je kind verwachten? En waar doe je zelf goed aan? Hoe kun je het combineren met je werk? En de andere kinderen in het gezin? Kinderen met psychiatrische problematiek kunnen soms een zware last leggen op een gezin. En op het kind zelf. De Buitenwereld helpt kinderen om zo ‘normaal’ mogelijk op te kunnen groeien. In de eigen omgeving, op een gewone school en bij reguliere kinderopvang. Omdat wij weten dat gezond opgroeien en ontwikkelen het beste gaat vanuit de eigen kracht. Ondersteund door vertrouwde mensen uit de eigen omgeving.

Trajectzorg

Persoonlijk, flexibel en dichtbij huis. Dat is onze trajectzorg! Het is de basis van alle zorg die De Buitenwereld biedt. Onze hulpverleners hebben als doel u en uw gezin zo goed en efficiënt mogelijk door het zorgtraject te begeleiden. Lees meer over onze trajectzorg.

Groepshulp

Soms is hulp thuis of op school niet voldoende. Dan bieden we een groepstraining aan. Daarin ondersteunen we uw kind in zijn of haar ontwikkeling en wordt u thuis tijdelijk ontlast. Deze trainingen geven we na schooltijd op onze groepslocaties of in het weekend bij ons logeerhuis. Uw kind wordt hierbij begeleid door een hbo-zorgprofessional met de ondersteuning van een gedragsdeskundige.

Zorg naar het kind

Naast ondersteuning thuis geven wij advies aan voorzieningen als scholen, sportclubs en kinderopvang. Ook zij hebben vaak behoefte aan extra ondersteuning in de omgang met kinderen met psychiatrische problematiek. Wij ondersteunen deze professionals in hun hulpvraag. Zo wordt de expertise binnen deze voorzieningen vergroot en kunnen de kinderen op hun ‘eigen’ plek blijven. Lees meer over onze hulp aan professionals.

Net als u vinden wij maar één ding belangrijk: een kind laten opgroeien in zijn eigen vertrouwde omgeving! Wij helpen u daar graag bij.

Mijn kind aanmelden