Voor kind en gezin

U zoekt hulp voor uw kind (0 – 18 jaar), voor uw gezin. Toegespitst op uw situatie, want iedereen is uniek. Dan zit u bij ons goed. Net als u vinden wij het belangrijk dat een kind opgroeit in zijn eigen vertrouwde omgeving. Wij helpen u daar graag bij.

We houden het graag persoonlijk en overzichtelijk. 

Uw gezin krijgt daarom één vaste medewerker aangewezen als hulpverlener. Heeft u inhoudelijke vragen over de zorg? Deze hulpverlener is het eerste aanspreekpunt voor uw gezin. Wanneer uw kind verschillende locaties van De Buitenwereld bezoekt, zorgt de hulpverlener voor afstemming met de trainers op de locaties.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vanaf het prille begin en het zoeken naar het juiste dag- en slaapritme, tot bijvoorbeeld de omgang met de omgeving en leeftijdgenootjes: samen met u kijken we wat nodig is en passen we onze ondersteuning aan op de vraag. In veel gevallen is dit ouder- of gezinsbegeleiding. Persoonlijk, flexibel en dichtbij huis.

We kunnen dit ook combineren met een gedragsanalyse op de groep of in de klas, zodat u, de leerkracht en de pedagogisch medewerkers samen afstemmen hoe ze het beste verder kunnen komen.  Ook bieden we logeerweekenden aan in ons huis in Kijkduin, waar uw kind gestimuleerd wordt in zelfredzaamheid. Zodat u even ‘op adem’ kunt komen.

Ons streven is om zoveel mogelijk kinderen op een fijne manier in een veilige en positieve omgeving te laten opgroeien. Soms vraagt dit extra ondersteuning of advies. Soms ligt er vooral een probleem op school en minder op de naschoolse opvang, soms juist precies andersom. Wij kunnen de verbinding tussen thuis, school en de opvang maken. Trajectzorg noemen we dat: de basis van alle zorg die De Buitenwereld biedt. Met als doel u en uw kind zo goed, zo snel en zo efficiënt mogelijk te ondersteunen.

Om begeleiding, een plek in ons logeerhuis of een trainingsgroep te mogen bieden, hebben we wel een verwijsbrief nodig. U kunt hiervoor naar uw huisarts of naar het jeugdteam gaan.

Wat als het echt niet meer gaat?

Soms gaat het echt niet, op school of op de BSO. Dan is er meer nodig.

Als een kind naar het speciaal (basis-)onderwijs gaat, dan valt vaak de mogelijkheid van een reguliere BSO weg. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar die naar het speciaal (basis-)onderwijs gaan, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan onze naschoolse trainingsgroepen. We halen de kinderen op uit school, bieden hen in een klein groepje training en combineren dit met plezier en spelenderwijs leren.

Onze naschoolse trainingsgroepen zijn in Zoetermeer, Den Haag en Gouda.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@debuitenwereld.nl of bel 010 – 286 27 65.

Of meld uw kind direct aan via Mijn kind aanmelden