Jeugdhulp in tijden van het coronavirus

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn ingrijpend. Niet alleen de scholen zijn dicht, maar de opvang en sommige vormen van jeugdhulp ook.
In enkele gezinnen lopen de spanningen hierdoor hoog op. Zo hoog, dat er sprake is van een onveilige situatie voor de kinderen.
Inmiddels is door de overheid besloten dat deze kinderen tijdelijk opvang moeten kunnen krijgen.

Kleinschalige gespecialiseerde opvang

In eerste instantie wordt dit georganiseerd door de kinderopvang. Maar sommige kinderen kunnen vanwege ernstige gedragsproblemen niet terecht bij de kinderopvang. Voor deze kinderen (4 tot 13 jaar) bieden wij onze groepstrainingen. Niet alleen na schooltijd, maar als het nodig is ook onder schooltijd. Oftewel, kleinschalige gespecialiseerde opvang.

Onze groepen zijn in Gouda, Zoetermeer en Den Haag. Het tijdelijke aanbod is voor kinderen met ernstige gedragsproblemen:

  • van wie één of beide ouders een vitaal beroep hebben;
  • bij wie thuis een onveilige situatie is/gaat ontstaan.

Snel een verwijzing

Voor onze groepen is een verwijzing nodig. Dat kan heel snel geregeld worden. Wij nemen hiervoor contact op met het jeugdteam of de verwijzer.

Aanmelden

Wilt u met ons overleggen over de mogelijkheden? Of wilt u een kind aanmelden? U kunt ons bellen via telefoonnummer 010 286 27 69 of mailen naar aanmeldingen@debuitenwereld.nl.

Ondersteuningspakket ‘Kinderen thuis door het coronavirus’

De Buitenwereld heeft ook een ondersteuningspakket ‘Kinderen thuis door het coronavirus’  gemaakt. Hierin tips van experts over hoe u met uw kinderen kunt praten over deze tijd, handige icoontjes om te helpen ritme te houden tijdens de thuisschooldagen en leuke activiteiten om te doen.

Klik hier om het ondersteuningspakket te downloaden (pdf).