Verandering

“Jeetje, nóg een verandering? Dat je daar niet moe van wordt”, zei mijn schoonzus toen ik vertelde dat ik een nieuwe baan had. Na een verhuizing, een verandering van woonplaats en mijn nieuwe gezinssamenstelling, nam ik ook mijn werk onder de loep. Na jarenlang crisisgevoelig werk met moeilijke doelgroepen, besloot ik de vuurlinie te verlaten voor een werkplek met ‘normale’ werktijden en (hopelijk) minder stress. Vrije avonden -met als gevolg meer fysieke- en emotionele- beschikbaarheid om mijn dochter bij te staan in haar nieuwe avontuur op de middelbare school.

Accepteren

Verandering is nou eenmaal spannend. Het kost energie. Gevoelens van twijfel, onrust en onzekerheid mogen er zijn. Eén van mijn favoriete quotes -heel helpend bij verandering- komt uit het Boeddhisme:  “Lijden is weerstand bieden tegen wat is en verlangen naar wat niet is”. Zelfs als er weerstand of angst is, kun je dit het beste accepteren, de ruimte geven en voorbij laten gaan. Verspil geen tijd en energie aan eindeloos gepieker en verzet, maar vind ontspanning in de acceptatie. Laat je leiden door vertrouwen en niet door angst.

Buiten je comfortzone

Verandering betekent vaak het achterlaten van het bekende en je -met meer of minder vertrouwen- openstellen voor het onbekende. En wanneer het leven anders loopt dan je had verwacht, is er een kans dat het zelfs beter wordt! Het gaat om een positieve mindset, om openstaan voor het avontuur dat verandering met zich mee brengt. En ja dat ‘nieuwe’ ligt buiten je comfortzone omdat je nog niet precies weet wat het zal inhouden. Maar waarom binnen je comfortzone blijven terwijl daarbuiten veel meer te beleven valt?!

Handtekening

—————————————————————————————————————————————–
Ken jij ons supertoffe blogteam al?
Laura is locatiemanager.
Manon is senior trainer.
Marloes is gezinspedagoog en hulpverlener.
Priscilla is gedragswetenschapper.
Sophia is junior trainer.

Terug naar blog