Wat te doen met Kerst?

Nog een paar weken en dan is het alweer Kerstmis. Dit jaar hoeft mijn vriend eindelijk eens niet te werken. We kunnen dus gezellig Eerste Kerstdag vieren met een diner met mijn schoonfamilie en Tweede Kerstdag met een brunch met mijn familie. Ik denk dat dat zo gaat bij vele andere mensen.

Niet iedereen heeft zin om Kerst op deze traditionele manier te vieren. Gelukkig zijn er alternatieve activiteiten die je kunt doen. Onderstaand een aantal suggesties die ik op het internet heb gevonden.

1) Doe lekker actief

Je kunt de Kerst helemaal ontvluchten door op (ski)vakantie te gaan. Als je in Nederland blijft, kun je bijvoorbeeld ook naar een Indoor Skydive (alleen Tweede Kerstdag), een paar rondjes gaan ijskarten of naar het grootste trampolinepark (alleen Tweede Kerstdag) in Europa gaan om te springen als een malle.

2) Snuif wat cultuur op

Ook hier heb je mogelijkheden genoeg. Je kunt naar hippie-musical Hair of naar de musical The Addams Family gaan. Het kan ook vlak over de grens. In het Belgische Gent is een mooie drakententoonstelling.

3) Rust en plezier voor volwassenen

Het kan goed zijn dat je he-le-maal klaar bent met de kinderen, of ze nu van jou of van iemand anders zijn. Even rust pakken? Dat kan bij de Zwaluwhoeve of Thermae 2000. De kans op koters is klein, maar niet geheel uit te sluiten. Je kunt het ook iets wilder aanpakken door er juist lekker op uit te gaan. Als je van dj’s en clubs houdt is er een agenda met te veel mogelijkheden om op te noemen. Verder zijn op Tweede Kerstdag ook veel kroegen open.

4) Ga ergens in een rij staan

Ga op Tweede Kerstdag naar een meubelboulevard. Maar je kan ook kerstcadeaus ruilen in de stad of wat extra spullen kopen bij een outlet.

Dit jaar zie ik zelf dus geen kans om zelf één van bovengenoemde activiteiten te doen met de Kerst. Als mijn vriend de volgende Kerst moet werken, kan ik altijd wel een paar vrienden vinden die op Tweede Kerstdag iets leuks willen doen. Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een gelukkig en gezond 2019!

 

—————————————————————————————————————————————–
Ken jij ons supertoffe blogteam al?
Laura is locatiemanager.
Manon is senior trainer.
Marloes is gezinspedagoog en hulpverlener.
Manon is secretaresse.
Melissa is hulpverlener.

Terug naar blog