Zeilen bij Optimist on Tour

Woensdag 18 april was voor een aantal kinderen van De Buitenwereld geen gewone dag op de trainingsgroep. Zij hadden een leuk, sportief uitje vol waterpret op de planning staan! Een uitje dat goed aansloot op ons themajaar ‘water’. Zelf leren kanoën en zeilen, net als de stoere zeilers van de Volvo Ocean Race.

Lekker zeilen in de zon!

Een aantal kinderen van locatie Buitenrode was voor vertrek al goed in de stemming door het prachtige weer. Goed ingesmeerd tegen de zon vertrokken ze richting het schiereiland bij de Haagse Hogeschool waar Optimist on Tour die middag plaatsvond. De kinderen kregen eerst een instructie over de zeilsport van professionele zeilinstructeurs. Al snel mochten de kinderen het water op. Best een beetje spannend om zelf in zo’n bootje te gaan. Gelukkig konden ze op steun van hun groepsgenoten rekenen. Hier werd duidelijk dat de kinderen op de trainingsgroepen goed hebben geoefend met samenwerken en elkaar helpen. Na het zeilen mochten de kinderen nog met een kano over het water te peddelen. Al met al een sportieve en geslaagde middag die aan het eind beloond werd met een mooi certificaat.

Jaar van Water

Op onze locaties besteden we het hele jaar aandacht aan het thema ‘water’. Door middel van leuke spelletjes, weetjes en sportieve middagen besteden we veel aandacht aan het thema. Zo spelen kinderen bijvoorbeeld een waterestafette of maken ze zelf waterijsjes. Optimist in Tour sluit daarom perfect aan bij het themajaar.

Optimist on Tour & de Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race wordt elke drie jaar gevaren en duurt acht maanden. De beste zeilers van de wereld varen in teams de wereld over tijdens de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. Deze spannende race eindigt dit jaar voor het eerst in Nederland in de haven van Scheveningen! Om ook kinderen enthousiast te maken voor watersport werd het landelijk watersportevenement Optimist on Tour georganiseerd. Een sportief evenement waarbij kinderen kosteloos kennismaakten met verschillende watersporten. Onder andere leren windsurfen, suppen of zeilen.

Terug naar blog & nieuws