Zorgproces De Buitenwereld

Als u kiest voor De Buitenwereld, wat gebeurt er dan? De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het uitwerken van ons zorgproces. Op deze manier kunnen we beter laten zien in welke stappen we werken. Zodat u weet wat u van ons kunt verwachten.

De grote lijnen van het zorgproces staan in het stroomschema hieronder.

Klik op de afbeelding om te vergroten

0. Na de aanmelding nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Hierin bekijken we samen of De Buitenwereld de hulp biedt die past bij uw kind en uw gezin.
1. Wij zoeken vervolgens de juiste begeleider voor uw kind. Daarmee voert u uiteraard een kennismakingsgesprek.
2. Dan begint de observatieperiode. In een periode van ongeveer zes weken kijken we samen met u waar de moeilijkheden precies zitten, wat de hulpvraag is en waar we ons in de komende periode op zullen gaan richten. Ook kijken we in deze periode of de hulp vanuit De Buitenwereld inderdaad passend is.
3. Na zes weken evalueren we de observatieperiode. Met alle betrokkenen bepalen we gezamenlijk de koers voor de periode daarna.
4. Daarna gaan we samen aan de slag voor uw kind. Gedurende het hele zorgproces staat samenwerking tussen onze hulpverleners en trainers en uw gezin centraal.
5. Iedere drie maanden vindt er een evaluatie plaats om te kijken hoe het gaat met de doelen, de verwachtingen en het perspectief.
6. We streven ernaar om samen met u aan de doelen te werken en onze hulp weer af te bouwen zodra het kan.

 

Terug naar blog & nieuws